Inte sketen onsdag, ju!

Men det är ju inte bara en sketen onsdag, det är ju faktiskt judiskt nyår idag! Hallå eller...

Vet inte om jag sagt att jag bor i en judisk familj...? Anyhow, så är det. Så idag var det mat och bakelser som gällde. Skönt var att det kom andra barn, så jag "slapp" stå för underhållningen. Det kändes inte som att detta nyåret var så "uppklätt" som det vanliga - i brist på bättre uttryck - nyåret. Det kändes mest som en vanlig middagsbjudning typ. Just det ja, finljusstaken var framme. Och kristallglasen. Det var väl skillnaden. Nu är kylen FULL av rester, så jag vet vad jag ska äta kommande veckan ;)

Jag smet ifrån firandet tidigare för att komma ur huset lite. Tro mig, att bo på jobbet är en utav sakerna med au pairlivet som är svårast att vänja sig vid. Hur mycket man än älskar sin familj så är det påfrestande att ha dem inpå en hela tiden och man  behöver lite breaks. Min lilla break idag blev en trip till Fairfield och deras (supermysiga!) starbucks för att träffa svenska Astrid som jag träffat litegrann nu det senaste. Supertrevlig tjej. Vi har lite lösa planer inför helgen, vilket känns bra.

Hade ett snack med min värdmamma idag också, och efter det även med min LCC som peppade mig litegrann. Jag och VM bestämde att vi ska prata igen på måndag och se hur vi känner då. Men jag känner mig mycket lättare om hjärtat nu, i alla fall.




Sketen onsdag!

Det är det verkligen idag. Jag är på skithumör, somnade med huvudvärk igår som är kvar idag, det regnar och löven faller.
Jag jobbar fram till kl 17 idag, sedan är jag ledig till fredag morgon och efter det jobbar jag fram till fredag kväll veckan efter. Kul. Är faktiskt inte ens lite taggad. Har issues med min familj också, som vi väl får se vart det bär. Någon sa att 80%av alla som kommer hit hamnar i rematch?! Dåligt system med matchningen i så fall kan jag känna.

Har inte den blekaste om vad jag ska göra imorgon, hoppas kunna ta mig till Stamford mall imorgon för lite shoppingterapi, men det känns inte så troligt eftersom jag inte får köra bilen så långt.

Näe, uschans vad neggig jag låter nu. Men jag är på riktigt dåligt humör. Folkilsk.


För att alla snackar om bilder...

Vet inte hur kul detta är (eftersom min kamera bestämde sig för att göra slut på batteri precis innan NY i söndags, så det är inte så glammigt) men: Bilder.



Alec, 3 och ett halvt, springer ALLTID runt i något som har med antingen Batman eller Spiderman att göra. ALLTID.



Alec visar upp sin Sverige tatuering, som var en utav mina presenter när jag kom.













Compo Beach här i Westport. Här ska're förhoppningsvis badas i sommar!



Ett av alla evinnerliga syskonbråk som förevigades i eftermiddags.






Another weekend over and gone...

Så har ytterligare en helg sprungit förbi, vart tar tiden vägen?! Nu är det måndag igen och jag är såååå trött! Klockan är 20 i 11 på förmiddagen här, och jag har ledigt till 12.45. Borde egentligen fixa lite vuxengrejer (bankkonto, bl.a.) men mest troligt kommer jag gå och lägga mig istället...

Helgen då, I fredags jobbade jag till 20.30, sedan kom Sara och vi åt cupcakes (superstora och supergoda!) här i Westport tillsammans med två au pair tjejer som jag inte träffat förut, en svenskt och en holländsk/dansk, och två au pair killar som Sara känner litegrann, en svensk och en tysk. Vi funderade på att hitta på något kul, men hamnade på McD vilket i och för sig blev ganska kul ändå eftersom vi alla var trötta och flummiga... 

Sara sov hos mig och i Lördags sov vi först ganska länge och sedan åkte vi till The Pancake House för frukost (nya favoritstället för min del - amerikanska pannkakor är SÅ gott!), vidare till Compo Beach här i Westport som är så himla fint, runt lite i olika affärer och sedan till Stew Leonard's för att shoppa middag. Jag hade en "ner-dag" i Lördags och ville bara rematcha p.g.a. lite saker med min värdmamma, men Sara var jättebra att ha och fick mig sakta men säkert på andra tankar. Jobbade lördag kväll, sen tog vi myskväll.

I går ställde vi klockan på 07 (en ledig söndag!) och tog tåget in till NY. Där tog vi först lite Starbucks frukost och satte oss utanför The Public Library på en liten terass och njöt av frukost och NY. Sedan kom först en utav Saras kompisar Daniella och mötte upp, senare världens bästa Sanna och en fransk tjej från Au pair skolan, Elise. Vi shoppade längs Fifth avenue mest hela dagen med några små avbrott, och jag och Sara tog tåget hem vid 20. Var TRÖTT efter en lång dag med många timmar på fötter... Hittade dock inte så mycket jag ville ha, åkte in med ambitionen att shoppa gärnet men kom hem med två baslinnen och en tröja ifrån Zara.

Idag jobbar jag 12.45-20.45 (ev. lite tidigare om ungarna sover i tid) och sedan ska jag åka till Astrid i Fairfield tänkte jag. Annars är den här veckan lite annorlunda, för jag jobbar helgen och är ledig onsdag kväll och torsdag istället. Dessutom kommer två av mina kompisar ifrån Sverige till NY den här veckan, så det blir förhoppningsvis en dejt med dem :). 

 


Torsdag då

Herreminje, är det torsdag redan?! Vart tog tiden vägen?

Igårkväll blev det snabbimproviserad middag på ett ställe som heter Panerabread med svenska tjejen från Fairfield (som jag tror jag berättat om..?) Astrid, samt 2 österrikiskor; en ny och en som åker på söndag. Trevligt, men alla var så himla trötta. Hade flyt dock, var där precis innan stägning, jag skulle kunna tänka mig att min och Astrids beställningar var de sista de tog emot, och när jag ätit klart och gick för att köpa en kaffe och efterrätt (ja, jag kommer bli tjock. So what? Men jag ska joina ett gym. Snart.) så sa tjejen i kassan att jag slapp betala :D Där sparade jag några dollar!

Idag jobbade jag inte morgon utan försökte sova bort min förkylning, som inte vill ge med sig. Klockan 10.30 (prick!) kom  Cari, min LCC (kontaktperson ifrån Cultural Care) och hade vår 2 week check in, som alla har efter 2 veckor för att se så att allt är som det ska. Jag har haft mina fördomar om LCCerna, för jag har hört MYCKET negativt, men om Cari kan jag inte säga nåt illa alls, hon verkar superbra! Skulle inte tveka att ringa henne om jag behövde prata om något.

Efter vårt möte som varade i kanske en halvtimme och gick ut på att gå igenom ett papper för att se vad jag och VF pratat om redan och vad vi borde gå igenom, så åkte jag till Stew Leonards med samma österrikiska tjejer som igår. Jag hade fattar helt fel, för jag trodde att det var nån typ av fik, men det var världens stormarknad - där fanns ALLT! Det vi åkte dit för var fräscha nybakade bagels (jag köpte 4 som nu ligger i frysen), men det var en upplevelse...! Där fanns dockteater inne i butiken, en kille (eller tjej?) i kycklingdräkt promenerade omkring, och det fanns ställen med provsmakning i vart och vartannat hörn. Tänk att det kan vara en upplevelse att promenera igenom en matbutik? Gillade det starkt i alla fall, kommer nog bli ett favvisställe när det gäller mat.

Nu har jag jobbat kväll och fick sluta ganska tidigt - 19.30. Imorgon är det fredag, vilket innebär att Sara kommer hit och stannar förhoppningsvis tills på söndag morgon, då vi båda åker in till NYC för att möta upp lite vikingar från au pairskolan. Ska bli suuuperkul!



Sara kommer hiiiiit :D


Lillördag

Är förkyld. Usch. Hade förväntat mig det - omställningar innebär oftast sjukdomar för mig - men jag är inte gladare för det. Uä.

Jobbade typ hela dagen igår, VM var på affärsresa. På kvällen åkte jag med en svensk tjej från Fairfield, Astrid, plus en nybakad österrikare från samma stad till South Norwalk för tisdagsbio. Träffade Sara och en tjej ifrån Darien där Sara bor som heter Emma. 4 svenskor och en stackars Austrian... :)
Filmen var inget att hänga i granen, och SoNo by night vart lite scary för en lantis som jag, måste jag erkänna.

Idag har jag sett mig omkring lite på egen hand här i Westport, och bland annat varit på CVS som är ett apotek där det finns ALLT! Jag gick runt och gapade... You name it, det fanns. Halloweenkostymer, bland annat... På apoteket. Är detta USA eller är det USA?

Blev förföljd av en polisbil också. Blev superskakis, även om jag inte gjort något fel... Var helt säker på att han skulle stanna mig, för han körde efter mig länge, men jag slapp!

Nu väntar kvällsjobb fram till 8ish, sen ev starbucksdejt med någon, om jag hittar nån frivillig.


Bilder från veckan

Ni som har mig på FB har nog sett dessa redan... Men för er andra: vassego!









Westport! Eller ja, en liten del av stan i alla fall ;)







Jag och Oliiiiviiiiiaaaaa!





Hehe... No ho.



Pissig bild, men Times Square! :)


The terrible 2s

HEJ :D

Imorgon firar jag 2 veckor i staterna! Känns som om jag varit här mycket längre än så! Det beror nog på allt som hänt under den korta tiden... Nu när jag tänker efter så har jag hunnit med mycket. 2 besök i NYC, massor med nya människor, ett par fullträffar och några stolpskott. Lite "holyshitwhatdidigetmyselfinto-ångest", testat hemmabioanläggningen (som kickar svennebananTV-ass), köpt Redkenschampo för 15 dollar (scheissebilligt), blivit stött på av Starbucks-Mark (och sedan utbytt mot nästa, mycket sötare svenska bakom mig i kön), gått på Walmart, gått på TJMaxx, gått på Marshalls, gått på Forever 21, gått på Victoria's secret, köpt promenadskor på rea för 15 dollar... Ojoj. Duktig jag varit känner jag nu! OCH: Jag har fått höra inte mindre än 3 gånger: "You're Swedish? How come you don't have an accent?" :D Glad tjej!

Tänkte slängt in lite bilder, men klockis blev för mycket. Kommer imorgon, hoppas jag :)

'til then!




Ain't no sunshine anymore

Tjänare.

Stolt tjej hade 2 sovande pojkar kl 19.15. Med andra ord: leeeedig kväll! Så skönt. Bestämde mig för att inte hitta på något utan götta mig i sängen istället, nästan första kvällen sedan jag kom.

Värmen som hållit i sig sedan jag kom hit försvann idag. Skönt, tycker isbjörnen Alice. Gimme some fall.

Jag har börjat bonda lite med folk här. Igår var jag och gjorde lite ärenden med Kajsa, en svensk tjej som jag träffade i måndags, och hennes danska kompis. Båda är goa brudar. Kajsa åker dessvärre ut på sin resmånad på onsdag, och sedan hem. Sabrina, hennes danska kompis, stannar däremot till April.
På kvällen åt jag middag med en annan svensk tjej, Caroline. Vi käkade Indiskt i Fairfield, och hade lite svensksnack - skönt ombyte...

Idag åt jag lunch med finska tjejen Riikka och en tysk ny bekantskap, Sina. Även dom goa brudar. Känns som dem jag klickat bäst med hittills tror jag.

Nu ligger jag i sängen med spotify och tvn. Jag har några 100 kanaler att välja på, plus on demand... Kan inte klaga på det i alla fall! Mår lite illa - mycket junk food.... Usch, vad dåliga matvanor jag kommer att lägga mig till med! Dricker dock mycket vatten, vilket är bra.

Imorgon jobbar jag bara kväll (uuuuuuunderbart) och sedan blir det lite kvällsshopping med Riikka och en annan svensk tjej. Ska bli na-hajs!

Howdy!


2 days done!

Hej!

Jobbat mina två första dagar nu. Her-re-gud.

Eftersom min HF inte har nån gammal au pair kvar här är det bara jag och föräldrarna som lär upp mig. Det är jättetufft. Dessutom jobbar de båda vid sidan av, så båda dagarna har jag varit själv en hel del med pojkarna trots att jag bara är helt jätteny. Har gått... Okej. Helt okej. Det är bara väldigt mycket - vilket jag förväntade mig - med tre pojkar på samma gång.

Idag har jag kört för första gången här. Gick också okej, värdpappan som jag körde med sa att om jag ger det någon vecka eller så att vänja mig så kommer jag antagligen få använda bilen lite som jag vill sen. Väldigt skönt - känner mig lite låst just nu. Kommer liksom inte så långt utan bilen i det här landet.

Har börjat skaffa lite kompisar. Igår träffade jag en jättego svensk tjej som brukade hänga med min familjs före detta au pair (hon känner mina pojkar bättre än jag gör...). Hon ska dock åka hem snart, eftersom hon är klar med sitt år, men hon ska presentera mig för sitt gäng först.
På kvällen träffade jag en finsk tjej som också är trevlig, vi åt McD. Hon har varit här i 3 veckor, så hon är också rätt grön.
Idag efter att jag slutat jobba träffade jag upp med Finska tjejen och två svenska tjejer på Starbucks i Fairfield som ligger precis intill Westport. Mycket trevligt. SKÖNT att komma ifrån huset och träffa lite potentiella kompisar. På fredag ska jag ev. på shoppingrunda med dessa tjejor - ser fram emot!

Lite bilder ifrån Westport.





Poliser behöver också Starbucks. Och coola boots.









Dessa är bara tagna precis utanför Starbucks... Ska försöka få lite mer rättvisa bilder one of these days.


Westport!

Hej!

Sitter i mitt rum "hemma" i Westport. Känns så konstigt... "hemma". Snacka om att det kändes skumt att gå upp imorse, upp i köket och öppna kylen för att ta frukost.

Värdföräldrarna är så underbara. Dom är öppna, ärliga, snälla och man känner att de verkligen bryr sig och är genuint intresserade av mig som person, inte bara som au pair. Barnen är... tja, de är tre småpojkar. Det är helt galet här. En liten cirkus. De är ganska bortskämda, och nu försöker vi tillsammans att vänja dem av med det. Vilket resulterar i en del slagsmål, skrik och utbrott. Just nu hör jag hur de springer runt på övervåningen och skriker... Tja, sålänge de håller sig där så är jag nöjd för tilfället. Jag försöker göra mitt rum till mitt private area; jag vill känna att jag kan vara här ostört. Det går lite sisådär, de har fått leka här nere nu när det inte bott nån au pair här på ett tag.

De verkar verkligen gilla mig dock, vilket värmer hjärtat. Igår satt vi, redan första kvällen alltså, tätt ihop i en hög och tittade på film :) På den äldstes Ipad, of course...

Imorse fick jag sovmorgon, vilket jag verkligen behövde efter veckan på skolan...! Jag ÄLSKAR min nya säng <3 Helt fantastico. Jag har TV på rummet med massa kanaler, så igår kväll myste jag ner mig i sängen och tittade på miss secret agent innan jag sov :)

Dagen spenderades (eller tja, en liten del av den - vi vuxna tröttnade rätt fort) på The Oyster Fest i Norwalk som är grannstaden. Det blev myyyycket socker och lite för mycket excitement, så ungarna vart helt slut. Sedan gick vi på en redig amerikansk cowboyrestaurang och åt - GOD mat. Fast pommes till - såklart.

När vi kom hem hade jag en liten heart to heart med värdmamman, och berättade att jag känner mig lite lost just nu eftersom det är så mycket förändringar på en gång för mig, och vi pratade lite om pojkarna och busy days... Nu har jag legat här nere och vilat ganska länge på mitt rum, ska strax gå upp och äta tårta som de köpte igår tillsammans med rosor (hur gulligt?!). Sen ska jag nog fråga om det är okej att jag drar mig tillbaka ganska tidigt, för jag är helt slut! Tror det kan vara att jag fortfarande är lite jetlaggad, och sen alla spänningar jag haft i flera veckor som börjar släppa nu...

Imorgon börjar min training vecka. Klockan 07.15. Yep. Wish me luck!


Empire state

Fredag var the big day: NYC!

Åkte ifrån skolan ca 13 med våra lunchboxes innehållandes en baguette (äcklig), ett äpple (surt) och chips. Till NYC ska det ta någon timme eller en och en halv, men pga av alla poliskontroller inför 9/11 så tog det dryga 2 tror jag.

Hur som haver; det är en klyscha, men att se New Yorks skyline är något som borde stå på allas "att göra" lista. 

I NYC började vi med att hämta vår guide, Tony, i Battery Park. I Battery park stod massvis med amerikanska flaggor uppställda - en för varje offer under 9/11. Där stod också en staty som var en del av en byggnad som skadades vid WTC. Sorgligt men mäktigt att se. 

Därifrån tog vi färjan emot Staten Island för att komma närmare frihetsgudinnan. Vattnet runt manhattan är det äckligaste jag sett - helt brunt. Fruktansvärt. På Staten Island vände vi bara och åkte tillbaka igen.

Sedan fick vi en giudad tur över Manhattan; Empire state building, Trump towers, Ground zero, Soho... Åkte upp till Top of the rock (högst upp ovanpå Rockefeller center) och tittade ut över manhattan. Så coolt. 
Kvällen fortsatte sedan med McD (jag veeeeet) och lite shopping. 







Arts and crafts

Före:



Efter:



Han hamnade på sne, vet inte varför. Han heter i alla fall Svenne.


St. John's

Skolan man bor på under de dagar man är på au pairskolan heter St. John's University och är en gammal militärskola. Helpampigt utifrån, verkligen överklassmansion-känsla. Tegel, vita pelare, fontän utanför huvudentrén, världens terass, stora trappor...
Inuti - meh. Slitet, nedgånget, toaletter med något som eventuellt skulle kunna kallas dörr fast man lika gärna kunde varit utan den för den gjorde ingen direkt nytta, hårda sängar.

Lektionerna var långa och för det mesta rätt meningslösa. Det första vi lärde oss var att tvätta händerna...





















Resan

HEJ :D!

Jag har inte haft nån tur med elektroniken på skolan, därför inga inlägg hittills, men nu kommer istället en hel radda inlägg på raken tänkte jag!

I tisdags morse gick planet ifrån Landvetter kl 06.45. I London vart det nästan lite brådis, för planet var lite lite försenat och dessutom skulle vi mellan olika terminaler på Heathrow som är stoooort. När vi skulle boarda blev jag tagen åt sidan (!) och en smått otrevlig kille frågade mig lite frågor om vad jag skulle göra i USA, hur länge jag skulle vara där och så vidare. Jag vart såklart supernervös! Det gick bra dock, och de släppte ombord mig på planet. Sedan satt vi en timme på planet och väntade på att få komma iväg... Jag var mer uttråkad än nervös dock, trots min flygrädsla. Väl i luften gick allt över förväntan för min del! Resan kändes kort trots sina åtta timmar, och jag halvsov och plöjde filmer och tv-serier :)

Landade på Newark utanför New York ca 14 (tror jag...?) amerikansk tid. Regn välkomnade oss, såklart. Fick ut våra väskor (min var inte bortappad, tjoho!) och mötte upp med andra svenska au pairer som kommit från stockholm och köpenhamn. En busschaffis från CC kom och hämtade oss i en söt liten buss som visade sig vara så obekväm som det bara gick... Vid det laget var jag så trött att jag bara ville sova. Försökte verkligen hålla mig vaken när vi åkte igenom NYC - det var bland det coolaste jag gjort. Plötsligt kom vi ur Mulholland Tunnel och var inne i city... Mäktig känsla att lilla Alice ifrån Kode och Svedala åkte igenom The Big Apple.

Väl framme på skolan var det ett Welcome-meeting, pizza (äcklig) sedan sängar (obekväma).



Ett regnigt NY.


Hadegöttpusshej

03.20 ringer väckarklockan. Det jag inte har med mig nu, det har jag glömt.

Nu är jag så galet nervös. Helt jättesupercrazy nervös.

Det kan inte gå mer än åt helvete. Det kan inte gå mer än åt helvete. Det kan inte gå mer än åt helvete....

Nästa gång ni hör från mig är jag i New York.


Ett Ord:

Resfeber.


Min sista vecka...

...I bilder.



Långpromenader vid havet för att rensa hjärnan.





Växlat dollarz

Umgåtts med mina fina, knasiga vänner:





Sista ridturen.

Hejdå pålle! :'(




Sista jobbpasset :-D

Nu återstår packning, städning och avsked!


 

Att packa...

Frågade min värdmamma om heta tips inför packningen, och förutom det klassiska "ta med dig så lite som möjligt" så var det heta insidetipset: Dunjacka. Hur fasen knökar jag ner en dunjacka??!
Jo, vakuumpåsar.

Dunjacka före:


Dunjacka efter:



 :-)

Nu är jag ändå inte säker på att jag ska ta med den, eftersom den väger 1,2 kg (!).




The final countdown

4 dagar kvar. Nu händer det på riktigt, hörrni!

Just nu är det lite kaos i min hjärna. Jag försöker banka in i skallen att jag flyttar till The U.S of A. på Tisdag! Det går liksom inte... in. Riktigt. Jag springer mentalt runt emellan 1000 olika saker jag behöver göra innan jag åker. De facto så jobbar jag mest - jobbar mitt sista pass så sent som lördag morgon. Kul.

En av sakerna som är mest kaos just nu är packningen. Äger ingen gigantisk resväska, ska jag investera i en stor lättviktare, eller använda mig av den jag redan har som är liten men ganska tung?
Hur ser reglerna för handbagaget ut? Innan så har jag hört att man får ha en resväska med som handbagage, men sedan både handväska och dessutom datorväska utöver det, men nu har jag hört att det inte stämmer...? Att handväskan räknas som handbagage...? Hmm.

Skriva ut biljetter, ta kopior på alla papper, packa, säga hejdå, lämna ifrån mig hästen, städa ur mina grejer ifrån stallet, städa rummet, städa mina hästgrejer ur garaget, tvätta.... Puh.

Vill passa på att berätta att jag har världens finaste vänner som ordnade överraskningsmiddag åt mig i Tisdags. När man ska iväg såhär så märker man väldigt snabbt och väldigt tydligt vilka som är ens riktiga vänner; det är de som är glada för din skull, men ledsen att du ska åka, det är de som stöttar och pushar, det är de som vill umgås med en så mycket som möjligt, som pratar och lyssnar, som FINNS där helt enkelt!


RSS 2.0