Once again in NJ

Nu sitter jag i Olivens säng!
Igår eftermiddag vart sketstressig. Jag hade ju min älskade stund på hästryggen (som jag ska berätta mer om senare), sedan hem och "helgtvätta" som jag kallar det (dvs tvätta undan precis ALL tvätt så jag slipper på måndag), städa inför helgen (jag gillar att lämna det snyggt, speciellt när jag åker iväg), packa, köra ungar, köra Grand Theft auto style till Westport och tåget (som jag hann med med ca 1 minuts marginal), krångla mig igenom NYC med folk inrullade i toapapper och pumpadräkter and what not, krångla mig igenom port authority, slänga mig på bussen, bli avsläppt på fel hållplats av bussfan... Ja, ni fattar.
Tillslut hamnade jag i alla fall i Olivens trygga Honda, och vi åkte och käkade på TGIF (Thank god it's Friday). Det var helt okej. Sen åkte vi förbi Seven11 och shoppade Snapple och Ben & Jerry's och åkte hem till Olivia och slöade.
Min budgethelg insåg jag redan idag att det inte kommer bli nån budgethelg alls, för det ska snöa idag och mina nya vinterkängor som jag köpte i Sverige precis innan jag åkte tog självmord i förrgår. Suck. Det blir nya vinterskor för mig...
Tjing!

Baby's first "Jag har shoppat"



USA - the land of the collegetröjor.

Back in the saddle

Gissa vilken drygt nittonårig brud ifrån Göteborg som drog på sig jeansen och satte sig i sadeln igen?! Lycklig tjej!


Wish me luck!


TGIF!!!




Men vart tar veckorna vägen?!

Igår firade jag 3 veckor i min "nya" värdfamilj, idag är det helg återigen! Det är någonting man får höra när man kommer hit av dem som varit här längre, att tiden kommer gå SÅ FORT, men man tror nog inte riktigt på det... Tills en dag när man plötsligt inser att det är på väg att bli vinter hemma och det var nästan sommar när man åkte hemifrån!

Idag har jag en sån där rolig, busy dag. Just nu ska jag strax ta mig i kragen och göra mig iordning, för kl 9.30 ska jag på Halloween breakfast hos min LCC. "Wear your costumes", sa hon... Hm.
Sedan kl 12.30 händer nåt annat spännande, som får fortsätta vara liiiite hemligt ett tag till.
Fullspäckad eftermiddag jobbmässigt, med samtal att ringa, en garderob som jag tänker organisera (inte för att någon bett mig utan för att jag får tuppjuck på den snart), köra ungar till nåt event och sedan ikväll: Åter till New Jersey! Oliven!

Jag har bestämt - det vet inte hon än - att vi har en budgethelg framför oss, men oj vad kul det ska bli!!



To face your fears...

En fråga som jag fick väldigt ofta innan jag åkte var följande: ”Hur vågar du?!”

Svaret är ganska enkelt: Det gjorde jag inte!

Låt mig utveckla; Att flytta till ett nytt land, utan någon man känner, utan sin familj, en ny kultur, ett nytt språk... Ärligt talat: Det är skitläskigt.

Grejen med livet är att det blir vad man gör det till. Antingen är man rädd för att ge sig ut i det okända – tro mig, det är jag – men man väljer att inte låta det stoppa en, eller så rullar man på i samma gamla hjulspår dag ut och dag in.

Det är ditt eget val, men om man inget provar får man inget uppleva!

Kom ihåg att jag inte haft det helt lätt under min tid här, jag gick till exempel igenom rematch. Men jag vill ändå säga att detta är det bästa jag gjort.

Och förmodligen är det något utav det bästa du kan göra också. Något jag brukade säga och tänka inför avresan var att det kan inte gå mer än åt helvete. Blir det så – att man måste åka hem till exempel – så är det inte mer med det. Du har lagt ut en del pengar, ja, men du är 1000 erfarenheter rikare och du har garanterat vuxit som människa!


Om du vågar hamnar du kanske i Central Park en vacker dag...


Rainy, Rainy Thursday

Okej, så jag har länge gottat mig åt att jag har haft så göttig höst här med solsken och varmt även när Sverigebor har haft regn och kallt. Idag har jag fått räkningen för det kan jag säga – det har regnat hela dagen. Som körsbäret på gräddbakelsen så haglade det lite nu på kvällen. Liksom bara för att understryka nederbörden.

Anyhow, det gjorde inte så värst mycket ändå för jag och Alisa åkte till Danbury mall. Danbury mall är ett RIKTIGT mall. Alltså ett sånt därnt stort köpcenter som man kan gå vilse i och där det finns en stor foodcourt. Såna som inte finns hemma.

Det blev minilite shopping för min del dock. Försöker spara inför nåt spännande som jag inte tänker berätta om riktigt än. Jag har inte visat något av det jag shoppat, jag undrar om det ens är någon som är intresserad...? Lämna en liten kommentar i så fall så kan jag bättra mig där.

Det bästa med Danbury mall är...: Cheesecake Factory. Maj godd, vad gott! Alisa och jag shoppade med oss varsinn och sedan satt vi hemma hos henne och smaskade.


"Little-Saturday...?"

Ja, Lillördag – eller nåt! Igår, visserligen, men bättre sent än aldrig antar jag.

 Åkte till Sara på förmiddagen. Sara bor i Darien, jag bor i Redding. Min GPS sa 39 minuter. ”Det ska vi allt bli två om!” Tänkte jag och vägrade låta min GPS ha rätt – jag vill inte ha så många bensinkronor till Sara...

45 minuter tog det att köra. Såe... Ganska så inte lyckad fight för min del

 Vi var några stycken – Sara, Alisa, Jag, Rickard och Dani - som skulle titta på avsnittet av Jerry Springer där Sara & co. Var med i publiken. Det gick inte heller så bra, för det visade sig att det var fel avsnitt som var på TV. Det slutade med att vi diskuterade huruvida problemen i showen är skådisar som visar eller riktiga människor, huruvida det måhända var luften som gör att vi alla är lite trötta, huruvida Star Wars eller Sagan om ringen är bäst... Och så vidare.

Sen åkte vi och köpte med oss lunch hem och satte oss för att kolla på hitta Nemo.

 Sen åkte jag hem och jobbade hela kvällen. Hade ett litet snack med mina värdföräldrar också, vilket kändes bra.


Morrn på er

Tjoho!

Det blir inget Chicago, inte i höst i alla fall... Men glad är jag ändå, berättar nog lite senare varför! När det är klappat och klart till 100% =)

Förövrigt gjorde jag nyss något som kan vara ekonomiskt jättedumt. Men - jag får lov till det. Det har jag liksom lovat mig själv: detta året FÅR jag vara totalt impulsiv och korkad, sålänge det inte går ut över jobbet.

Nu ska jag till Sara en sväng.
Tjing!


Tisdag = tvättdag

Tjabba tjena hallå.

Men hur är läget då? Jo, rätt bra för att vara tisdag!
Skulle åkt till Danbury mall idag med Alisa egentligen, men det blev uppskjutet till torsdag så tisdag blev laundryday istället.
Tvätta. Är. Så. Tråkigt. Men är det någonting man måste vara beredd på när man åker som au pair så är det följande: Alla dagar kommer inte vara en parad av fun & excitement. En del dagar är slappardagar där man har på sig det enda man inte använder i garderoben för att man tvättar allt annat, och man sitter vid fejjan halva dagen - precis som hemma.

Annars har jag lite spännande grejer på gång, men det tänker jag hålla lite på än så länge. Okej, inte sååå spännande kanske, men för mig är det görspännande!

Ikväll ska jag på Starbucksdejt med Astrid. Vi ska snacka Chicago!


Sun(NY)day

Söndagmorgon vart rätt seg måste jag erkänna...
Upp  blev det ändå, okristligt tidigt - kl 10 - och käka lite frulle med Sara, göra oss iordning och ta tåget in till NYC.
Sara, jag, Alisa, Johanna och Riikka vart det. Vi släpade oss in på Starbucks det första vi gjorde för koffein alternativt socker beroende på hur man är lagd, innan vi började promenaden längs Fifth mot dagens mål: Cental Park.

Stannade på vägen för att shoppa lite picknickmat, jordgubbar och annanas, och lite riktig mat också. Krånglade oss in i Central Park, solen sken så det var fler än vi som kommit på idén att gå dit, och tillslut hittade vi ett litet berg att slå oss ner på. Vi satt där i solskenet, käkade vår mat, tjötade och kände att livet är rätt gött.
Sedan tog vi en promenad igenom parken, tjötade en del mer, fotade. Snubblade över ett lesbiskt bröllop, ett straight bröllop, en akrobat/dansshow, en rullskridskoshow, en photoshoot... Livet i NY helt enkelt =)

När vi kände att vi gjort Central P för dagen så drog vi oss tillbaka längs Fifth och hoppade in i leksaksbutiken FAO Schwarz, ni vet jääättebutiken där de bl.a. har det stora pianot som man kan gå på och på så sätt spela med fötterna...? Som är med i filmen "Big"?
Anyways, vi fick se en show när de dans-spelade på pianot, jättehäftigt. Min kamera dog innan dess, tyvärr.



Yale University

Fredagkvällen ägnades med Riikka, Sina, Astrid och Carmen på Las Vetas i Fairfield. 2 Svenskor, 2 Tyskor och 1 Finska. Blev en mysig innesittarkväll med varm choklad och snack. Åkte hem till Riikka vid 23 och sov hos henne.

På lördagen bar det upp för att göra amerikanska pancakes till frulle (min nya specialitet), och en snabbdusch för att sedan sätta oss i bilen och plocka upp tre förväntansfulla svenskor på Westport Station; nu skulle det bära av till New Haven och Y A L E!
Sara, Alisa, Astrid, Riikka och jag knödde ihop oss i min bil och så bar det ut på I-95 norrut. Vi trodde det skulle ta uppemot en timme att ta sig, men det tog till vår glädje runt 35 minuter! Helt okej avstånd, tyckte vi. Bilresan gick bra, trots att det var jag som körde...
I New Haven fick vi krångla runt en stund innan vi hittade var själva skolan faktiskt var, vilket visade sig vara lite mission impossible eftersom New Haven mer eller mindre består av Yales campus. Tillslut hittade vi i alla fall ett parkeringshus (som kostade 8 jävla dollar. Morr.) och därifrån ramlade vi mer eller mindre in på campus, och ännu bättre: vi ramlade in i början på en gratis, guidad tur! Yeay! Det var en trevlig tjej som var andraårselev som tog oss runt och berättade lite roliga grejer om skolan, de olika byggnaderna och livet på campus. Jag kan ju säga att jag blev hyfsat taggad på att plugga där sen...

Turen varade kanske en och en halv timme, när den var slut var vi ganska trötta och hungriga. En tur till giftshopen hann vi dock med =)

Sedan, som grädde på moset, så ligger - håll i er - IKEA i New Haven!! Gissa vilka glada brudar som hoppade in där för lite kötbullar och potatismos på hemvägen...
Köpte även på oss en hög med svensk mat. Jag shoppade gräddsås, pepparkakor, Ahlgrens bilar och choklad. Ganska mycket choklad.

Efter detta bar det av hemåt igen, för Alisa skulle börja jobba vid 19 och vi andra var rätt trötta. Släppte av Riikka hemma hos henne och Alisa vid tågstationen. Sedan åkte jag och Sara och Astrid först hela långa vägen hem till mig för att hämta lite grejer, sen hem till Sara där vi träffade en annan svenska -Johanna - och sedan vart det att vi sprang ett maraton där mitt i natta.
Med maraton menar jag Twilight maraton som var slut halv 4 på morgonen. Och med sprang menar jag att vi tryckte i oss varsitt (litet) paket med Ben & Jerry's...









Bildbomb!


6 sanningar och myter om att köra i Amerikatten


1. Det är svårt att köra bil i USA.
Falskt. Det är faktiskt sketaenkelt. Det är dubbelskyltat (dvs både en "one way" skylt och en "no left turn" skylt) bara så man säkert ska fatta, liksom.
2. Det är stoppskylar överallt.
Sant. Ö V E R A L L T. Var 50:e meter eller så.
3. Folk kör som idioter.
Sant. No comments.
4. Man får svänga höger vid rött ljus.
Sant. Jobbigt att komma in i (och JOBBIGT att missa för man blir rejält tutad på), men ännu värre kommer det bli att vänja sig av med igen...
5. Motorvägarna är jättestora.
Sant och falskt. Finns de gigantiska 8 filiga, men även små tvåfiliga. Merrit Parkway som går här hos mig är en liten tvåfilig svennelagom motorväg, medans I-95 som går mellan NY och New Haven och som passerar Westport bl.a. är en lite större (tror den har 4 filer som mest).
6. Alla kör jättefort.
Sant. Eller ingen kör enligt hastighetsbegränsningarna i alla fall. Hastighetsgränserna, som förövrigt är rätt mesiga, har jag som högst sett 55 hittills vilket är ungefär 100 km/h. Sen att ingen kör långsammare än 65 är en annan sak. Poliserna är rätt chill med det för det mesta. Gud förbjude dock att du glömmer lysena...




Slappardagen

Idag hade jag ett fullspäckat schema med grejer jag ville göra, men tji fick jag! När jag satte mig i bilen lyser det en elak lampa. Vaaaeee grejen med mig och bilar?! Suck.

Så nu bidde det en redig slappdag hemma istället. Det enda produktiva jag möjligtvis tänker göra är att gå en promenad och organisera mig värdunges garderob, för den befinner sig just nu på golvet och jag är trött på att tvätta redan rena kläder om och om igen (ja, mamma, jag vet att jag får smaka på min egen medicin).
Annars tänker jag sitta med en film på TV och datorn i knäet. Sådeså!

Helgen blir fullspäckad, New Haven i morgon och New York på Söndag! Vi höres.


En kul grej...

...som jag hittade på en onsdagmorgon var att köra igång inbrottslarmet här i huset.

Jag var först ner i köket för första gången sedan jag kom hit och gick för att släppa ut hundarna. När jag öppnade dörren sätter inbrottlslarmet igång och hela huset börjar tjuta. Larmcentralen ringer och ber om vårt lösenord, tack? Jag kunde som tur var det.

Så att... det var en kul start på dagen.


-

Tjänare.

Nu äre faktiskt lite grått å trist även här hos mig. Är vår Indian summer över nu tro?

Igår vart jag in till Westport och käkade pannkakor (för ovanlighetens skul...) med Sina. Gossig tyska, det där. Sen var tanken att vi skulle styrt upp dagen ihop, men Sina mådde inte riktigt bra så det blev att jag körde hem henne. Sen styrde jag upp dagen själv istället. Det ni.
Åkte tillbaka till Goodwill för att shoppa lite billiga, charmiga, udda ramar och lite glasskålar osv för å kunna spexa till rummet lite, eftersom jag inte får spika/nåla/häftmassa (ja, det är ett verb!) på väggarna så får jag göra det bästa av situationen.
Sen åkte jag till min nya favoritbutik här: Shoe-Marshalls! Marshalls, för er som inte vet det, är en kedja med outlets där de säljer märkesgrejjer sketbilligt. Vad sägs om en Michael Kors väska för 99 dollar tex? Det är som ÖB fast med märkesgrejer.
Jag shoppade mig i alla fall en plånka.

Sen bar det av till Bibblan, men de ville inte ge mig nåt bibliotekskort eftersom jag inte bor i Westport, utan jag måste skaffa ett Redding-kort och sedan kan jag låna på det i hela Connecticut. Fina fisken! Biblioteken här är mycket fräsigare än de där hemma, man kan hyra dvd-boxar och grejer. Så jag ska upp på hästen idag igen och åka till Reddingbibblan.

Sen vart det en starbucks på vägen hem.


Vardag

Tja, peoples, det börjar ju bli vardag det här med!

Imorse efter att kidsen sprungit hals över huvud till bussen och jag laddat tvättis FULL med helgens kläder, så begav jag mig ut på promenix här i hoodsen. Jäklarns så grannt det är kan jag meddela...! Vattenfall och grejer. Lämnade kameran hemma dock, får bli enannanda.
Rejält kondispass är det också, för backarna här är inte nådiga! Hjärtat fick jobba ordentligt, trots att det bara var skritt som gällde.

Sen vart det snabbdusch och in till Westport som vart på schemat. Köpte med mig lunch från Mickey D's och åkte hem till Riikka för att dela med mig, generös som jag är. Fast hon fick betala sin lunch. Jag är väl ingen välgörenhet heller? ;)
Sedan åkte vi först ett par ärenden å hennes vägnar och sedan till Bank of America för min skull - äntligen fick jag tummen ur! Så nu har jag finally konto! Och jag får en häst på mitt kort sen, hur coolt är inte det?

Nu jobbar jag, jobbigt. Sedan ska jag tillbaka till Westport för å träffa tjejerna på Starbucks.


Harvest Festival



Emma, jag, Daniella och Sara. Hyfsat goa tjejer det där!


















Helg rå

Mindre exciting helg som ändå slutade ganska okej!

Lördagen var jag hemma och gjorde absolut INGENTING. Inte ett enda piss. Låg i sängen å kollade på tv, facebookade och sådär. Tog inte ens tag i att duscha... Tanken var att jag skulle ägna tiden med min värdfamilj denna helgen, eftersom jag åkte bort förra helgen. Men tji fick jag, för de var inte hemma...
Skypade Sara vid 15 tiden och vi bestämde oss för att ses i Norwalk så det gjorde vi. Hon, jag och Emma som också bor i Darien gick till American Apparel som finns i Norwalk, tröttnade, åkte till Stamford Mall istället, shoppade lite fast vi inte skulle, åt, åkte hem till Emma å kollade på Friday Night Lights, jag sov hos Emma.

På söndagen åkte vi till Stamford Harvest Festival, vilket blev mysigt. Jag fick klappa på lite pållar också, vilket först lindrade och sedan eldade på hästlängtan... :( Gick runt å hälsade på djuren, kollade på halloweenparad, kollade på pumpor, åt sockervadd... Lite så. Kändes väldigt amerikanskt och var mysigt.
Sedan åkte vi tillbaka till Darien och åt glass: MUMS. Gött när man fortfarande kan sitta ute och käka glass i oktober!

Sedan åkte jag hem och tänkte leka lite med värdfamiljen på söndageftermiddagen istället, men tji fick jag igen för värdpappan satt och jobbade och var inte så värst intresserad av mig och värdmamman och ungarna låg i hennes säng och kollade på TV och där kände jag inte för att lägga mig emellan dem liksom.
En grej gjorde mig lite irriterad; jag kommer hem och möts av "Nämen hej, vi var olroliga för dig! Visste inte att du skulle stanna ute igårkväll". "Men jag skickade ett sms till värdmamma?" "Jaha... Ja, skicka till mig nästa gång istället." Okej, för det första: hur skulle jag kunna veta det? Och för det andra: Om ni var oroliga, varför ringde ni inte...?


Mitt Hood



Utsikt från "min" veranda.



Ja, det är tidningen!





Vår uppfart.






My second first week

Tjaa, då har det gått en vecka i nya familjen då. Vad kan jag säga? Helt klart mycket bättre första vecka än första första veckan, även om ingenting såklart går helt utan problem. Hittills har de varit väldigt små dock, och inget jag känt varit nån dealbreaker. En sak som jag tycker är lite jobbig hittills är att jag ser värdpäronen väldigt lite. Vi springer på varandra nån minut här och där, men that's about it.

Anyhow, I går åkte jag till Westport över dagen för att hänga lite med Riikka och en Australiensisk tjej, Elle. Hon var väldigt trevlig, men verkar ha en lite knäpp värdfamilj, så jag känner med henne. Lyckades med en bedrift också: Tankade för första gången! Det ni! Körde ungarna till dansen ikvällen, och sedan låg jag i badet och läste tills ögonen ramlade ihop. Min nya favoritsyssla :)

Idag har jag inga storslagna planer, jobbar lite dumma tider så jag hinner inte åka iväg någonstans. Gör inte så mycket dock, ska ta en slappdag och läsa ut min bok tror jag. Kl 1 ska jag hämta 50% av ungarna och köra till tandläkaren, tror jag. Nånstans skulle jag köra i alla fall.

Känner lite att jag fortfarande inte fått nån riktig genomgång med föräldrarna, vilket är lite jobbigt. Jag vet liksom inga regler eller curfews eller så... Men jag och värdmamman sa att vi ska sitta ner på Lördag förmiddag och prata. Jag hoppas att jag känner att jag har bättre koll efter det.

Inga stora planer inför helgen heller... Det känns lite tomt, för det är nog första helgen sedan jag kom hit som är blank i kalendern. Har lite lösa planer på att hänga med en svensk tjej jag träffat en gång, Caroline, på söndag men annars inga alls. Det gör att jag har lite "vad gör jag egentligen med min tid här-ångest" vilket jag haft ett par dagar, men så försöker jag tänka att jag måste lugna ner mig! Jag har ju inte ens varit här en och en halv månad än, jag hinner.


Bilder



Olivia's hood i NJ



Jajje, Park Avenue finns i Fair Lawn också. Flott ska're va!



Oliven kör bil och svär åt GPSen.



ROADTRIP!! Eller jah, typ...



Olivia har inte riktigt fattat konceptet med Drive through bank.



Hemma på verandan i Redding igen, fint väder!



Solar de bleka och smider planer...



Mina nya homies: Vovve 1 och vovve 2.

Tja, det var vad jag hade att bjuda på idag!

Helgen som tog slut

Tjinx!

Nu är jag hemma i Redding igen (knäppt det känns att inte säga Westport längre) efter helgen med Oliven i NJ.

Åkte i Fredagskväll efter första jobbdagen (som bestod av att köra runt med killbarnet till Home Depot och lite andra affärer han ville till. Han lurade upp mig på motorvägen också, så nu är den premiären avklarad...) in till Westport med ett stycke stor (men nästintill tom, vilket visade sig vara ett klokt beslut) weekendbag över axeln. Lämnade bilen och hoppade på tåget mot New York. Väl i NY promenerade jag från 4th till 8th avenue, en promenix som i Svenneland nog borde tagit ca 10 minuter, men här med touristas överallt tar det närmare 20. Till saken hör att Times Square ligger mitt i det området, så man får trängas med kameror och tjocka gubbar med midjeväskor och I heart NY tishor.
I vilket fall tog jag mig relativt oskadd till fots till Port Authority, som busstationen där NJ Transit går heter. Fick prata med en jätteotrevlig dam i informationsdisken som inte förstod ett skit av vad jag snackade om och ville att jag skulle gå, ringde i panik till Oliven, hittade tillslut ett trevligt par vid biljettautomaterna som verkade ha lite mer koll och landande efter MÅNGA om och men på bussen till Paramus, NJ. När jag väl kom fram visade det sig att den busshållplatsen busschafförinnan sagt mig att hoppa av på inte alls var den som Oliven trodde att det skulle vara, så där var jag - vilse utanför Shop Rite - helt clueless, och Oliven visste inte vart hon skulle leta efter mig... Efter kanske 40 minuter och en massa krångel fram och tillbaka hittade hon mig, och vi åkte och käkade mexikanskt.

Lördagen jobbade Oliven och hennes värdbarn är nog det sötaste...! Hon hade dock en playdate, så det var 5 barn helt plötsligt jämfört med 2. Maj godd.
Vi lyckades dock klämma in lite shopping (bland annat hittade jag 1 liters flaskor Redken schampo och balsam för sammanlagt ca 380 kr! Sådana får man betala typ 400 spänn styck för hemma i Svenne!) och även helmysig middag ute. Jag blir bortskämd av att det är så billigt att äta ute här!

Söndag blev lite sovmorgon och sedan frulle på Dunkin donuts... Mamma, du skulle sagt "Åh, fy" om du såg islatten med vispgrädde som blev frukost den dagen. Lite mer shopping och även mitt livs första manikyr hann jag klämma in! Kändes lyx!

Hemresan tog typ dubbelt så lång tid som dit, och inte blev det bättre av att min GPS försökte lura in mig på helt fel håll på hemvägen från tåget! Trött tjej landade i badet med en bok innan hon somnade lycklig :)


Hej hej hallå

Har egentligen inte så värstans mycket att säga mer än att jag sitter i New Jersey hos Olivia :)
Hennes värdkids är förövrigt bland det sötaste jag sett!
Tog mig igår kväll heeela vägen ifrån Redding via New Yorkan till New Jersey, imorrn bär det hem till mitt casa igen. Är lite orolig för att jag ska ha fått böter på bilen när jag kommer till stationen i Westport där jag ställde den, men som Olivia så sympatiskt uttryckte det: "Det finns inte ett jävla skit du kan göra åt det nu ändå". Så, den som lever får se.
Himla intressant inlägg det här, men nu vet ni mina whereabouts i alla fall.

SAKNAR!

Jag saknar hästarna så att det gör ont i mig!! Speciellt när jag tittar på det här:



Jag vet att det är gammalt nu, men detta är liksom så nära en sadel jag kommer. Det positiva är att jag kommer komma hem och ta tag i det ordentligt igen; sista tiden innan jag åkte var minst sagt på halvfart. Jag kände innan att "Okej, ett år utan kommer antingen att få mig att bli galen i det igen eller få mig att sluta helt." Just nu vill jag bara upp på hästryggen!!

Hi Redding, CT

Jag är framme nu!

Sitter i min nya säng i mitt nya hus i min nya "stad".

Blev hämtad kl 4 (eller nja, klockan blev 4.25). Var lite jobbigt att säga hejdå till mina små pojkar, men det kändes ändå okej. Hade nog varit jobbigare om det gått längre tid, både för dem och mig.

Bilfärd hem till nya huset med pappan och sonen. Jag kände att jag kom längre och längre bort ifrån civilisationen, om man säger så, detta är definitivt mer "landet" än Westport, men det är SÅ vackert!!
Kom hem och träffade dottern också, sedan blev jag visad till mitt rum och fick packa upp.
Jag kan bara säga att detta huset... Wow. Jag bor i ett mansion. Det är nästan lite smaklöst flashigt, men jag gillar't! Stort äre och inte alls lika lyhört som det var i förra huset. 
Närmsta grannen här är tydligen filmproducent och hans fru skådis! Ska spana efter dom :)
Mitt rum är... som taget ur en gammal film. Inrett i nån typ av fransk stil (?) och ALLT matchar. Har fortfarande eget badrum med: BADKAR!! Lycklig tjej som inte har badat badkar på 100 år, ikväll har jag legat i badet med en bok :)

Jag blev satt på prov på en gång och fick köra till dotterns dans ikväll, vilket gick bra. Det är dock mycket mer lantisvägar här och svårare att hitta. Sedan vart det middag på Subway och glass till efterrätt. Bondade med killen, vi har delvis samma musiksmak, hmm? Hur bra är det att jag lyssnar på samma musik som en 13 grabb...?
I bilen på vägen hem infann sig skönaste stämnningen då båda barnen och pappan sitter och säger kuk i bilen. Fråga mig inte hur vi kom in på det, för det var inte jag som började direkt, men när jag satt och gapflabbade åt dem så frågade de ju varför... Jag berättade inte exakt vad det betyder på svenska, men dom fattade vilket område det rör sig.

Dom verkar jättegoa, de här ungarna. Känns skönt att kunna kommunicera med dem på ett annat sätt. Pappan är lite upp och ner, men jag tror att man måste lära sig hur han fungerar, bara. Mamman har jag inte sett till idag, jag tror att hon inte mådde så bra och gick och la sig direkt efter jobbet.
Och just det: hundarna! Underbara små djur :)


1månad!

Hipp hipp hurra för idag är det... okej, inte min födelsedag men nåt nästan lika viktigt: Jag firar hela 1 månad i USA!


Lite mittinattentankar

Det här med au pairandet är verkligen två saker som i sig är motsägelser; För det första är det ett lotteri, För det andra är det vad man gör det till. Jag ska utveckla.

Det är ett jäkla lotteri när det gäller vilka verktyg man får att arbeta med. Om man tänker efter, det är en telefonintervju och kanske på sin höjd nåt skypesamtal som avgör vilken familj man matchar med. Man snackar om magkänsla osv. - och tro mig, jag gick starkt på magkänslan - men man har inte en jävla aning om vad det är för människor man ska BO ihop med under ett år. Man SKA lita på sin magkänsla, men det är ingen garanti för att det blir bra i alla fall.
Att vara au pair är orättvist på många sätt, för även om vi alla åker hit med samma regler i handboken så är det så olika hur det blir. Man får lika mycket betalt oavsett om man har 5 ungar eller 1, oavsett om man jobbar 20 timmar i veckan eller 45, oavsett om man kommer överens med sina värdföräldrar eller inte, oavsett om man har en bra LCC eller inte. Alla kan hamna i rematch, men återigen är det ett lotteri - Riikka jämförde det med rysk roulette - hur det slutar. Man kan få en snabb, smärtfri rematch och hamna i världens bästa familj, man kan få världens tuffaste två veckor och bli hemskickad. Allt beror på hur ens LCC och program director är, och det är - återigen - en fråga om lotteri. Jag personligen känner att jag haft så tur gällande min rematch. Jag fick en ny familj, och det gick snabbt. Jag är lyckligt lottad, och har vett att vara tacksam över att ha fått en andra chans.

Utöver detta är det verkligen vad man gör det till. Man får ett år, man får sitt schema och sin lön. Utöver det är det upp till en själv att se till så att det blir ett bra år. Man får tänja på sin comfort zone, man måste det. Såhär går det till att träffa vänner här: Du ser någon i din egen ålder - oftast en tjej - med en accent. Du går fram och frågar om hon är au pair. Klart. Skulle man göra det hemma? Knappast. Det är en utav sakerna jag älskar så mycket med att vara här, jag MÅSTE alltid våga. Sånt jag aaaaldrig skulle ens fundera över hemma måste jag helt enkelt tvinga mig själv till att våga här, för annars kommer mitt år inte bli som jag hoppats på. Så är det för alla, sen är det olika om man tar chansen när den visar sig eller inte. Alla ni som sitter hemma och funderar över att åka, ni har chansen! Ta den! Våga!

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt. Men nu har jag sagt det i alla fall...


Helgen i bilder





Planer!








Fastest. Rematch. Ever.

Bonjour!

Här är det snabba puckar, vill jag lova!

Igår eftermiddag hade vi exitmöte här i huset och på kvällen fick jag en matchning. Började skratta när jag läste "Närmasta stad: Westport". Mamma, pappa, tvillingar (en pojke, en flicka) på 13½ + 2 hundar.
De ringde mig på kvällen och vi pratade i en halvtimme eller så. De beskrev jobbet, som i princip inte är något jobb alls...? Göra frukost till dem, skicka iväg dem till skolan kl 8.30. De kommer hem ca 16.00. Laga middag, tvätta kläder, hålla rummen snygga, köra dem till aktiviteter. Pappan sa: Ditt problem kommer vara att hitta saker att sysselsätta dig med.

Åt lunch med dem idag. Jättego mamma, vi kom bra överens OCH grädde på moset, trumvirvel tack: Hon gillar hästar. Uppvuxen med hoppning, som jag! Pappan är en sådan man nog måste lära sig hur han funkar, men han verkar väldigt trevlig också.

Så vi bestämde oss för att matcha. Sådär på en gång. Så jag flyttar senast på Fredag, förhoppningsvis innan dess. Just nu är det inte kul att bo här.

Will keep you posted.


Rematch.

Jaha, där kom det. Nu är jag i rematch. Känns otroligt skönt.

Vill inte skriva så mycket om det här just nu när jag är mitt i det, kanske tar det efteråt när jag fått lite perspektiv.

Pratade med värdfamilj i morse och med LCC under eftermiddagen, vi hade exitmöte på en gång. Pratat med program directorn. Allt klappat och klart; från och med idag har jag 2 veckor på mig att hitta ny värdfamilj, annars är det bye bye america som gäller.

Har dock redan en matchning vilket är positivt! Ironiskt nog bor de bara 20 minuter bort... Jag pratade med dem nu under kvällen på telefon, och jag ska ev. åka och hälsa på dem imorgon kväll efter jobbet och få träffa föräldrarna, barnen och se huset. Och hundarna, de har två hundar också. Barnen är tvillingar på 13 år. Känns positivt! Hoppas de gillar mig tillbaka också.


Monday morning, less effective

Morrn!

Helgen vart bra, avslutningen mindre bra.
Vart hos Astrid i Fairfield med Sara och Riikka (svensk, finsk) på Lördagen, sedan bar det av till Stamford mall igår.

Igår kväll när jag kom hem och loggade in på Facebook så fick jag dock en otrevlig överraskning som har med min värdfamilj att göra. Jag kommer eventuellt berätta en sammanfattad historia här, men inte just nu. Men det lutar åt rematch i alla fall, så mycket är ganska klart.

Well, eftersom detta är det som ockuperar min skalle just nu så har jag inte så värst mycket annat att komma med tyvärr.

Jo, ni kan få en bild på min första cheesecake ifrån The Cheesecake factory! Den var inte alls äcklig. Om jag får stanna i landet så kommer det bli fler.




I caved...




Idag saknar jag...

...hästryggen så att det gör ont i mig. Jobbig och härlig känsla.



Min fina.

Ain't nothing but a worker's weekend

För det första så vill jag ge detta råd till blivande au pairer som läser detta: Om det inte känns till 100% rätt - matcha inte. Vänta på den rätta familjen som känns bra utan minsta lilla tvekan, våga var kräsen.

Är i tråkigheter med min familj, kan man väl säga. Än är det inte rematch, men det har pratats om det - på mitt initiativ. Har pratat med familjen, LCCn, CC Sverige (fick Skypa med Ida på kontoret) samt Program Directorn här i Boston. Alla har fått en heads up om vad som pågår här hemma.

I torsdags var jag ledig och spenderade dagen med att göra så lite som möjligt. Satt i sängen och kollade på film och skypade precis hela dagen med diverse vänner och familjemedlemmar för att prata av mig kring hur jag känner. På kvällen blev det middag med Riikka (finskan) på - ta da! - McD.

Idag har jag jobbat 10.30-19.45, vilket känns nu i kroppen kan jag säga... Efter jobbet gick jag och Riikka på bio och såg What's your number, som faktiskt överträffade mina förväntningar! Ja, den var jätteförutsägbar såklart (det är en amerikansk romantisk komedi, vad trodde du?!) men rolig.

På väg hem hände dagens mest spännande grej; jag kör precis iväg från ett rödljus som slått om och accelererar kanske lite väl häftigt, bara för att det är kul att köra automat. Jag körde dock inte för fort, vill jag påpeka. Men vad händer? Jo, jag ser blinkade röda och blå ljus i backspegeln. Fuck. Det vart bara att stanna. "Licence and registration, please" och en ficklampa i ansiktet. Bilder ur Cops flög igenom huvudet och adrenalinet pumpade genom kroppen. Som tur var så visade det sig att han bara stannat mig därför att jag glömt att sätta på ljusen på bilen. Phew. Jag slapp undan med blotta förskräckelsen när jag sa att jag bara varit här i tre veckor... Ibland är det bra att vara rookie.


RSS 2.0